No access yet Create an account
Monard Law uses cookies to make your navigation on our website easier. Learn more?
Close
Monard Law Calendar
Back

Seminarie 16.10.2013: Building Information Modelling (BIM): Hype of sprong voorwaarts?

 

Seminarie 16.10.2013: Building Information Modelling (BIM): Hype of sprong voorwaarts?

Karel Schulpen, Stefan Boeykens, Bert Nijs, Koenraad Nys, Wim Tas, Yves Van Loon, Rob van Helvoort, Peter Bonsma, Marc Dedecker

Building Information Modelling, afgekort als BIM en ook wel onder de term ‘Virtueel Bouwen' gekend, is een begrip dat meegaat sinds de jaren 70, maar heeft moeten wachten tot de evolutie en de mogelijkheden van de beschikbare hard- en software voldoende waren ontwikkeld om implementatie toe te laten. Waar in het buitenland de toepassing van BIM sindsdien een courant gegeven is geworden, moeten we vaststellen dat het in Vlaanderen (België) nog steeds niet op grote schaal wordt toegepast. De belangstelling groeit, maar het blijft een discussie tussen believers en non-believers.


Om de elementen in deze discussie concreter te maken heeft IE-net, deze studiedag georganiseerd, met als voornaamste doel case studies te presenteren van partijen in het bouwproces die reeds gebruik maken van BIM toepassingen. Hierbij wordt de nadruk gelegd op reële toepassingen en niet op potentiële demo's. Voordeel van deze aanpak is dat de gebruiker het laatste woord heeft.


Uiteraard wordt een en ander gekaderd waarbij ook een korte beschouwing over de juridische gevolgen wordt gehouden. De problematiek van uitwisseling van gegevens tussen de verschillende gebruikelijke software pakketten op de markt wordt behandeld. De voornaamste leveranciers van soft ware zullen aanwezig zijn, maar niet tussenkomen in de presentaties.

 


 

Date
2013-10-16 08:30 - 2013-10-16 17:00

Speakers
Rob van Helvoort
Wim Tas
Karel Schulpen
Marc Dedecker
Peter Bonsma
Yves Van Loon
Koenraad Nys
Stefan Boeykens
Bert Nijs

Venue
Ter Elst

Address
Kattenbroek 1, 2650 Edegem Belgium

more-info
Contact us

Monard Law Antwerp:
+32 (0)3/286 79 40
info.antwerpen@monardlaw.be

Monard Law Brussels:
+32 (0)2/234 67 10
info.brussels@monardlaw.be

Monard Law Hasselt:
+32 (0)11/28 15 00
info.hasselt@monardlaw.be

Monard Law Gent:
+32 (0)9/224 44 28
info.gent@monardlaw.be