No access yet Create an account
Monard Law uses cookies to make your navigation on our website easier. Learn more?
Close
Monard Law Calendar
Back

Seminarie 21.11.2013 - Financiering: Wie heeft de bank nog nodig?

 

Seminarie 21.11.2013 - Financiering: Wie heeft de bank nog nodig?

Member Panel: Bram Delmotte

Meer en meer financieel directeurs verkennen alternatieven. Wat gebeurt er in de praktijk? We vroegen aan een paar interessante CFO's om te getuigen over hun financieringsstrategie.

 

De SPREKERS

 

13u30 - Rudy AERNOUDT (professor economie UGent en directeur van het kabinet van het European Economic and Social Committee)

 

Bij wijze van inleiding: het veranderende financieringslandschap

 

14u00 - Renaat BERCKMOES – Kredietverstrekking voor kmo's: de praktijk vandaag in België.

Toen we Renaat Berckmoes de laatste keer aan het woord hoorden over financiering, was hij nog CFO bij Telenet. Vandaag is hij bezig met de financiering van kmo's en dat is toch een heel ander, vaak moeilijker, verhaal. Hij geeft alvast een reeks tips en do' & dont's voor finance managers en ondernemers om zich voor te bereiden op het gesprek met de bankier. Hij verkent ook systematisch een resem theoretische financieringsvormen en bespreekt hoe je de voor- en nadelen kan inschatten voor de eigen organisatie.

 

15u15 Kris GEYSELS – Waardecreatie in een PE-omgeving

Als voormalig CFO van ABX LOGISTICS, Aviapartner en Sarens heeft Geysels al heel wat moeilijke situaties aangezuiverd. Waar hij kwam, waren de organisatie en de rapportering nog niet altijd een optimale basis voor business-ondersteunende beslissingen. Hij werkte daarbij altijd samen met verschillende private-equityspelers en die ervaring wordt zijn focus tijdens deze presentatie.

 

16u30 - 16u45 - Pauze

 

16u45 - Laurent CARLIER - Slim diversifiëren

Met een (goede) deal in de hand volstond in 2006 nog één telefoontje naar één bank om 600 miljoen te mobiliseren. Ondertussen is het klimaat veranderd en moet een cfo diverse kanalen aanboren. Cfo Laurent Carlier diversifieert de financiering van Befimmo dan ook in functie van de kenmerken van de verschillende bronnen.

 

18u00 - NETWERKMOMENT

Het seminarie brengt niet alleen mensen bij elkaar die u inspireren, het is zodanig opgezet dat u efficiënt kennis neemt van nieuwe strategieën en ze vlot kunt toetsen bij collega's en experts.

 

De PANELS

Elke spreker wordt bevraagd door een panel van experten en/of collega's. In de panels zitten o.m. Rudy Aernoudt, Renaat Berckmoes (Fortino), Anthony Botelberge (Frigilunch), Bram Delmotte (Monard-D'Hulst), Patrick De Schutter (Instituut voor het Familiebedrijf) en Filip Lacquet (PMV).


 

Date
2013-11-21 13:30 - 2013-11-21 19:00

Speakers
Member Panel: Bram Delmotte

Venue
Business Faculty

Address
Sint-Lendriksborre 6, 1120 Brussel Belgium

Available seats
Unlimited

Login to register
Contact us

Monard Law Antwerp:
+32 (0)3/286 79 40
info.antwerpen@monardlaw.be

Monard Law Brussels:
+32 (0)2/234 67 10
info.brussels@monardlaw.be

Monard Law Hasselt:
+32 (0)11/28 15 00
info.hasselt@monardlaw.be

Monard Law Gent:
+32 (0)9/224 44 28
info.gent@monardlaw.be