Students in the house!

Students in the house!

In de januarimaand zette het kantoor van Monard Law Antwerpen zijn deuren open voor studerende rechtenstudenten. Een succes zo bleek.

Naast een rustige studeerplek, voldoende gezonde drank en snacks, bood Monard Law nét dat tikkeltje meer. De aanwezige advocaten waren één en al oor om de studerende jongeren met advies en steun bij te staan. Karen Braeckmans, CEO van Monard Law hoopt op deze manier aan de jongeren mee te geven dat een modern advocatenkantoor een plek is waar jong en oud samenwerken en waar de deuren open staan. “We zijn een modern, jong en dynamisch advocatenkantoor en hopen hiermee het oubollige en stoffige imago dat advocatenkantoren nog steeds hebben, tedoorbreken.” Een initiatief dat zeker in de toekomst herhaald wordt!

Lees hier het interview met Smail Ibannama

Hoe ben je op het idee gekomen om in het kantoor van Monard Law te studeren tijdens de afgelopen blokperiode?

Elsa, de rechtenstudentenvereniging van de UFSIA, had via Facebook promotie gemaakt hiervoor. Ik heb dat eerder toevallig gezien, ik was niet echt op zoek, maar het trok toch mijn aandacht.

Was je voorheen ook al eens in een bedrijf gaan studeren?

Neen, want het is meestal toch ook druk in de bedrijven die studenten ontvangen, dat is toch wat ik hoor van vrienden. Maar het aanbod van Monard Law sprak me wel aan, dus ik heb mijn gevoel gevolgd en mij meteen ingeschreven.

Wat vind je van dit initiatief?

Ik wist in het begin niet wat ik kon verwachten. Zodra ik de eerste dag kwam studeren, was ik meteen positief verrast. De ruimte op zich is wel heel mooi, ik kon gebruik maken van het bureaumateriaal, maar ik voelde me meteen welkom, en dat was vooral door de mensen. Ik kreeg er werkelijk een warme ontvangst en kwam niets te kort. Koffie, thee, dat was er in overvloed en zelfs broodjes en fruit werden mij aangeboden. Dat alles toonde voor mij duidelijk aan dat het echt de intentie was van Monard Law om het mij, de student zo comfortabel mogelijk te maken zodat ik zo goed mogelijk kon studeren.

Hoe zag je dagritme er uit?

Ik kwam aan ergens tussen 9 uur en 10 uur in de ochtend, dan studeerde ik tot rond 14 u, dan was het tijd voor een pauze om iets te eten. Ik bleef ook vaak tot dat de laatste persoon die er werkte weg ging, en dat was zelfs een keer tot 23 uur.

Wat waren de grootste voordelen?

Het feit dat ik op die manier verplicht werd om vroeg op te staan, het kantoor sloot wel op een bepaald moment, dus ik moest vroeger beginnen, en daardoor ging ik ook vroeger slapen.

De ruimte waar ik kon studeren was ook echt ideaal, als ik in het weekend weer thuis zat dan besefte ik toch wel hoe goed het daar was. Je zit ook in een werksfeer, iedereen doet zijn ding, dus je hebt niet veel afleiding. In de bib bijvoorbeeld heb ik toch de neiging om langer pauzes te nemen of word ik makkelijker verleid om toch iets te gaan drinken. Ook de sfeer was echt tof en gemoedelijk. Ik heb er dan ook meer dan een maand gezeten.

Hoe verliep het contact met de advocaten en de medewerkers?

Hun aanwezigheid was zeker een meerwaarde. Alle advocaten waren erg geïnteresseerd, en benieuwd. Zo kwam ik zaken te weten over bijvoorbeeld een aantal vakken. Sommige advocaten zijn nog niet zolang afgestudeerd en gaven me tips over hoe ik een bepaald vak kon aanpakken. Maar wat vooral interessant was, dat waren de gesprekken over het beroep van advocaat op zich. Gesprekken die je anders nooit voert. Tijdens de periode dat ik daar studeerde was ik ook bezig met het oprichten van een eigen vennootschap, ook daarvoor heb ik concrete tips gekregen.

Ik heb niet alleen een betere kijk gekregen op het beroep van advocaat, maar ik heb mijn beeld van ‘de’ advocaat zelf toch wel wat bijgesteld. Je hoort mensen toch nog al te vaak zeggen dat advocaten vooral goed moeten kunnen liegen, of vaak gehaaide persoonlijkheden zijn. Ik heb hier zeer professionele, passionele mensen ontmoet die gaan voor hun zaak en dat in alle menselijkheid doen.

Het kantoor werkt heel professioneel maar iedereen is hier heel normaal en relaxed in de omgang. Ook dat beeld kende ik niet. Ik moet bekennen dat ik Monard Law zelf helemaal niet kende vooraleer ik hier toe kwam. Nu ben ik alvast een ambassadeur!

Zou je het vrienden aanraden om de volgende blokperiode te komen studeren?

Zeker! Maar niet aan teveel mensen, anders wordt het weer te druk! Ik vind het net tof dat het hier rustig was. Ik hoop dan ook dat het in de toekomst zo blijft.

Kom je zelf nog terug?

Zeker en vast! Ik heb deze gastvrijheid enorm gewaardeerd. Ik heb dan ook spontaan een kaartje geschreven om iedereen te bedanken.

Wie is Smail?

  • Smail (mag uitgesproken worden als Smile!) Ibannamaran
  • Geboren op 24 mei 1995 te Wilrijk
  • Rechtenstudent eerste master
  • Universiteit van Antwerpen
  • Wil ten dienste staan van andere mensen en iets betekenen voor de maatschappij en is er van overtuigd- zeker na zijn verblijf bij Monard Law- dat de ambitie om advocaat te worden hiertoe bij kan dragen.
  • Is nu al ambitieus want is actief ondernemer in de logistiek (Flex Logistics Antwerp).

Op zoek naar advies rond een bepaald onderwerp?

We begeleiden je naar de juiste persoon of team.