Nog geen toegang Maak een account aan
Monard Law gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer weten?
Sluiten

De Europese Unie heeft een belangrijke impact op de juridische Frans-Belgische ontwikkelingen. Beide landen zijn zeer belangrijke handelspartners van elkaar.

Onze "French Desk" staat fysieke of rechtspersonen bij met advies in transacties en geschillen, op basis van specifieke Belgisch-Franse aangelegenheden.

De French Desk is een multidisciplinair team, bestaande uit tweetalige advocaten uit diverse expertisedomeinen. Zij worden permanent opgeleid in het vergelijkend recht tussen beide landen (zie "Cahiers Franco Belge") en kunnen terugvallen op diverse netwerken.

Monard Law bezit jarenlange ervaring en kennis en bouwde op zorgvuldige wijze kwalitatieve interprofessionele netwerken uit om maatwerk te kunnen leveren. Zeer nauwe samenwerking met andere professionele netwerken maakt bovendien ook een interprofessionele coördinatie en ondersteuning mogelijk en garandeert een efficiënte grensoverschrijdende juridische dienstverlening.

 

French Desk-dossiers: voorbeelden

  • Keuze en oprichting van een vennootschap, filiaal of succursale in Frankrijk rekening houdend met sociale en fiscale gevolgen ? Statuut van de bestuurder, zaakvoerder?
  • Hoe de uitkoop organiseren door Belgische investeerders van aandelen en onroerende goederen van een SAS in Frankrijk en welke juridische en fiscale aspecten komen hierbij kijken?
  • Welk recht is het voordeligst bij opmaak van een agentuur of een distributiecontract? Wat zijn de mogelijkheden van stopzetting van een langdurig distributiecontract in Frankrijk en wat zijn de gevolgen hiervan? Waarom een succursale in plaats van een filiaal als alternatief voor mijn distributiekanalen? Moeten mijn producten erkend worden?
  • Is een Belgische sportfederatie verplicht om een openbare aanbesteding te organiseren om haar sponsor te vinden? Kan een Frans bedrijf zich verzetten tegen het feit dat de Belgische federatie haar eigen sponsor opdringt in lokale evenementen die zij in België organiseert, zelfs buiten de competities op federaal niveau?
  • Hoe een huurcontract opstellen tussen een Frans bedrijf dat in handen is van Belgische aandeelhouders en eigenaar is van een onroerend goed met een potentiële Duitse huurder?
  • Wat zijn de administratieve plichten voor de tewerkstelling of de detachering van Belgische arbeiders en bedienden in Frankrijk en omgekeerd en wat zijn hiervan de gevolgen?
  • Hoe mijn Frans-Belgische vennootschappen of groepsstructuur organiseren ?

 

Wie zijn wij?
 

Monard Law, een kantoor met +85 advocaten, staat voor ervaring en kennis in juridisch en interdisciplinaire bijstand en advies, gericht op Belgische of Franse bedrijven of particulieren in hun projecten aan de andere kant van de grens.

De French Desk strekt zich eveneens uit tot onze andere kantoren in België en richt zich tot het volledig Frans-Belgisch territorium.

 

Ons team:

Sébastien Verva

Frédéric Lettany

Neem contact met ons op

Monard Law Antwerpen:
+32 (0)3/286 79 40
info.antwerpen@monardlaw.be

Monard Law Brussel:
+32 (0)2/234 67 10
info.brussels@monardlaw.be

Monard Law Hasselt:
+32 (0)11/28 15 00
info.hasselt@monardlaw.be

Monard Law Gent:
+32 (0)9/224 44 28
info.gent@monardlaw.be

Stel ons al uw vragen

Stel hieronder in het fomulier uw vraag en wij zullen zo snel mogelijk een antwoord geven via email.