Peter Dufaux


Peter Dufaux
PARTNER
Hasselt


Monard Law Hasselt

Gouverneur Roppesingel 131
3500 Hasselt

Tel. +32 (0)11/28 15 00
Fax. +32 (0)11/28 15 05


Wie is Peter Dufaux?


Peter Dufaux is gespecialiseerd in items van het collectief en individueel arbeidsrecht en van het sociale zekerheidsrecht.

Peter Dufaux is Licentiaat in de Rechten (Vrije Universiteit Brussel – 1989) en Bijzonder Licentiaat in het Sociaal Recht (Vrije Universiteit Brussel - 1991). Hij startte zijn professionele loopbaan als assistent arbeidsrecht aan de Vrije Universiteit Brussel en bleef nadien als docent verbonden aan de Erasmushogeschool en Provinciale Hogeschool Limburg. Vandaag is Peter Dufaux als docent sociaal recht verbonden aan de Provinciale Hogeschool Limburg. Hij is tevens vrijwillig assistent bij de vakgroep sociaal recht van de Vrije Universiteit Brussel.

Peter deed ook vijf jaar ervaring op als Human Resources Advisor bij een Amerikaans chemieconcern. Hij adviseerde de Belgische, Europese en Amerikaanse human resources departementen over collectieve onderhandelingen, organisatie van sociale verkiezingen, de werking van overlegorganen, aspecten van sociale zekerheidsrecht, ontslagrecht, buitenlandse kaderleden en migrerende werknemers.

Peter Dufaux schrijft en spreekt geregeld over thema's van sociaal recht. Hij legt op dit ogenblik de laatste hand aan een proefschrift over collectieve onderhandelingen.

Peter Dufaux legde de eed af als advocaat in juni 1994 en was gedurende meer dan 13 jaar verbonden aan de Brusselse balie. Sinds 1 september 2007 is hij als vennoot toegetreden tot het kantoor Monard Law.


Talenkennis
Nederlands, Frans, Engels


Specialisaties

  • Sociaal recht