Stephane Criel


Stephane Criel
PARTNER
Gent


Monard Law Gent

Deinsesteenweg 114
9031 Gent

Tel. +32 (0)9/224 44 28
Fax. +32 (0)9/224 18 70


Wie is Stephane Criel?


Stephane Criel is een Associate Partner in de afdeling handelsrecht van ons kantoor. Hij heeft zich gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht, handelspraktijken, algemeen handels- en economisch recht alsook economisch strafrecht.

Hij verleent pragmatische ondersteuning aan zijn nationale en internationale cliënten bij de zoektocht naar een oplossing voor een breed gamma van commerciële problemen, hij analyseert en beoordeelt risico’s in gerechtelijke procedures en procedeert in zijn vakgebieden.

Stephane adviseert voornamelijk met betrekking tot de bescherming van intellectuele creaties of knowhow en het vermijden of oplossen van problemen in verband met intellectueel eigendom, hij ontwerpt of reviseert en onderhandelt contracten hiervoor. Op gebied van strafrecht heeft Stephane meerdere rechtszaken in cybercriminaliteit en inbreuk op intellectueel eigendomsrecht gepleit.

Stephane heeft een diploma in Rechten (Universiteit Gent University 1993) en behaalde in 2000 een Master of Intellectual Property and ICT Law (tweetalige graad, Katholieke Universiteit Brussel-Katholieke Universiteit Leuven). Van 2013 tot 2016 doceerde hij intellectueel eigendom op HOWEST (Brugge). Hij is een regelmatige spreker voor VLAIO en Unizo en gastdocent aan UGent.

In 1993 startte hij zijn loopbaan aan de balie te Gent en in 1999 richtte hij zijn eigen advocatenkantoor op. In 2007 was hij medeoprichter van het advocatenkantoor VanEeghem&Criel vooraleer hij zich in 2016 aansloot bij Monard Law.

Sinds 2000 is hij benoemd als derde arbiter in geschillen over domeinnamen voor CEPANI, het Belgisch centrum voor Arbitrage en Mediatie.

Hij is een regelmatig verkozen lid van de Raad van de Orde van de Gentse balie en hij is lid van meerdere comités van de Vlaamse Orde van Advocaten (Commissie IT en werkgroep Artificiële Intelligentie).


Talenkennis
Nederlands, Frans, Duits, Engels


Specialisaties

  • Handels- en economisch recht
  • Strafrecht (economisch)
  • Intellectuele eigendom, TMT