Terug

IT-recht

IT-recht

IT-recht

Digitalisatie heeft een hoge vlucht genomen. Monard Law is de partner bij uitstek om u bij te staan, te adviseren en wegwijs te maken in alle juridische aspecten met betrekking tot IT.

Zo beschikt onze expertisegroep o.a. over een uitgebreide ervaring op het gebied van de “klassieke” IT-overeenkomsten (bv. in het kader van software licenties, software ontwikkeling, implementatie, onderhoud (services en service levels), consultancy, escrow, etc.), maar ook met betrekking tot het outsourcen van IT, cloud computing en SaaS.

Gelet op de snelle evolutie van de digitale markt, vereisen de meeste IT-overeenkomsten een zekere flexibiliteit. Een IT-overeenkomst is vaak een hybride overeenkomst bestaande uit verschillende componenten (zoals koop, huur, licentie, softwareontwikkeling (aanneming), franchise, etc.) waarin inherente risico’s schuilen (bv. de inschatting van de kostprijs, duurtijd van projecten, aansprakelijkheid, intellectuele eigendom, etc).

Ons team van experten staat u graag bij om te waken over de diverse juridische aandachtspunten en om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes die aansluiten bij de noden en behoeften van uw onderneming. U kan bij ons terecht als ontwikkelaar, leverancier, overheid of klant, voor zeer uiteenlopende juridische vragen, zoals met betrekking tot inbreuken op auteursrechten van software, geschillen over broncodes, bijstand en advies bij het doorlopen van een IT-project, het opstellen of updaten van uw algemene voorwaarden, etc.

We beschikken daarenboven over een uitgebreide praktijkervaring in complexe gerechtelijke procedures en arbitrage op het gebied van IT, dewelke wordt vertaald in de redactie en onderhandeling van overeenkomsten.

Door onze doorgedreven specialisatie in diverse aanverwante materies, o.a. data protection & privacy (bv. verwerking van persoonsgegevens in de cloud), corporate (bv. SaaS-oplossingen in het kader van overnames, M&A) en publiek private samenwerking (bv. bij openbare aanbestedingen), kan u bij ons kantoor steeds terecht voor een gegarandeerde oplossing op maat.

Maak kennis met het team van experts binnen deze specialisatie